Palvelut

Koneellinen annosjakelu

Toimitamme asiakkaan säännöllisessä käytössä olevat lääkkeet 2 viikoksi kerrallaan annospusseihin jaeltuna. Annosjakelu parantaa lääkehoidon turvallisuutta, edistää lääkehoidon onnistumista ja säästää lääkekustannuksia. Palvelu on maksullista.

Lääkeneuvonta ja reseptin uusiminen

Lääkehoidon onnistuminen edellyttää riittäviä tietoja lääkkeestä ja sen oikeasta käytöstä. Farmaseuttinen henkilökuntamme auttaa ja neuvoo kaikissa lääkkeisiin ja lääkehoitoon liittyvissä asioissa. Samalla käyttämiesi lääkkeiden yhteensopivuus voidaan tarkistaa.

Sähköisen lääkemääräyksen uusimispyynnön voit esittää samalla, kun asioit farmaseuttimme kanssa. Halutessasi saat tekstiviestin, kun lääkäri on uusinut reseptin.​

Omakannassa voi myös pyytää reseptin uusimista. Palveluun pääsee Kanta-palvelujen verkkosivuilta sekä osoitteella omakanta.fi.

Matkustaminen ja Schengen-todistus

Schengen-todistus tarvitaan matkustettaessa Schengen-alueen maissa, mikäli mukanasi on reseptilääkkeitä, jotka luokitellaan huumaaviksi tai psykotrooppisiksi. Schengen-maita ovat Suomen lisäksi Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti, Saksa, Belgia, Ranska, Alankomaat, Itävalta, Luxemburg, Espanja, Portugali, Italia, Kreikka, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Tšekki, Slovakia, Unkari, Slovenia, Malta ja Sveitsi.

Apteekki voi antaa todistuksen Suomessa vakituisesti asuvalle henkilölle. Todistusta hakiessaan henkilöllä on oltava mukanaan lääkepakkaus, lääkettä koskeva lääkemääräys ja matkustusasiakirja, tavallisesti passi tai henkilökortti. Passin numero merkitään todistukseen. Apteekki täyttää todistuksen ja allekirjoittaa sen. Todistus voidaan antaa lääkettä toimitettaessa tai jälkikäteen siitä apteekista, mistä lääke on toimitettu. Todistus on voimassa 30 vuorokautta matkan alkamispäivästä. Schengen-todistuksen laatimisesta perimme 8 €:n maksun.

Vanhentuneiden lääkkeiden palauttaminen apteekkiin

Lääkejätettä ovat kaikki käyttämättä jääneet, vanhentuneet tai sellaiset lääkkeet, joiden käytön viranomainen, lääkkeen valmistaja tai myyntiluvan haltija on kieltänyt. Lääkejäte on aina ongelmajätettä, joka on hävitettävä oikeaoppisesti.

Palauta apteekkiin käyttämättä jääneet kiinteät lääkkeet, kuten tabletit, kapselit ja lääkevoiteet, nestemäiset lääkkeet sekä käytetyt lääkelaastarit.

Poista ulkopakkaukset ja reseptilääkkeen ohjelippu ennen palautusta.

Palauta erillisissä pusseissa:

· jodia ja bromia sisältävät lääkkeet

· sytostaatit

· nestemäiset lääkkeet alkuperäisessä pakkauksessaan

· ruiskut ja neulat (myös insuliinineulat) läpäisemättömään astiaan pakattuna

· elohopeaa sisältävät kuumemittarit

Laita sekajätteeseen käyttämättä jääneet perusvoiteet, kosmetiikka, ravintolisät ja luontaistuotteet. Niitä ei tarvitse palauttaa apteekkiin.

Jos tarvitset lisätietoa lääkejätteiden hävittämisestä, kysy apua apteekin henkilökunnalta.